In 2010 startten de werken aan een nieuw pompstation in het Bergbos. De eerste fase van deze werken is inmiddels afgerond.

In augustus gaat de tweede fase van de werken van start. Er wordt dan een doorsteek gemaakt ter hoogte van het opjaagstation. De waterleidingen tussen Oude Godstraat en het opjaagstation worden vernieuwd.
De Herentalsesteenweg wordt volledig afgesloten voor een termijn van één maand vanaf dinsdag 2 augustus tot en met einde augustus. Het kruispunt Oude Godstraat-Herentalsesteenweg wordt van 1 tot en met 7 augustus ook volledig afgesloten. Vanaf 8 augustus is de doorgang via Oude Godstraat richting centrum wel terug mogelijk.
 
Er wordt een omleiding voorzien voor het doorgaand verkeer langs Westerlosesteenweg, Heistseweg, Dorpsstraat en Ijzerenweg tot in Hulshout centrum (Vital Celenplein), Hulshoutsesteenweg en omgekeerd.
 
Er is plaatselijk verkeer toegelaten in de Herentalsesteenweg voor de bewoners. Zij zullen hun woning kunnen bereiken tot het moment dat de aannemer start met het betonneren van de straat. De betrokken bewoners zullen hiervan tijdig verwittigd worden. De zijstraat Schaffelberg wordt niet afgesloten en is dus steeds bereikbaar voor de bewoners.
 
Tegelijkertijd zullen er ook werken aan het fietspad gebeuren. Er is een omleiding voorzien voor de fietsers gedurende hele periode van de werken via de Kerkhofstraat.
 
 
 
Info
- Verkeerspolitie, 015 750 950
- Technische dienst, 015 22 86 30